EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

Caçadors de mirades

L'any 2017, al fons documental del Museu Hidroelèctric de Capdella, va arribar un conjunt de plaques de vidre fotogràfiques que el suís Fritz Ritz va realitzar durant els anys 1936 i 1957 als veïns de la Vall Fosca. Posteriorment, la col·lecció es va ampliar amb fotografies preses pels fotògrafs Pere Piqué i Rafel Marsol entre 1915 i 1965.

L’exposició

Gràcies a la col·laboració ciutadana, es van poder identificar més d'un centenar dels veïns retratats. El museu va decidir fer una exposició a l'aire lliure amb les fotografies impreses en lones de gran format. Es van penjar a les façanes de les cases on havien viscut en els dinou pobles que conformen el municipi.

El llibre

En finalitzar l'exposició, es va editar un llibre amb el recull de tots els retrats exposats i de tots aquells que es van poder identificar a posteriori, així com les fotografies de persones que encara no han pogut ser identificades. Una obra que constitueix un excel·lent testimoni visual i etnogràfic sobre els habitants de la Vall Fosca de la primera meitat del segle XX

Repercussió als mitjans

cross